Информацията излезе на дневен ред след проучване на Борис Касиков

Заместник-кмет живее в общинско жилище като крайно нуждаещ се. Екип на NOVA отиде във Варна, за да провери това. 

По темата

Става въпрос за Пейчо Пейчев, който е един от петимата заместник-кметове във Варна. Информацията излезе на дневен ред след проучване на Борис Касиков.

„Г-н Пейчев ръководи едни от най-важните ресори в общината – местни данъци, общинска собственост, финанси, обществени поръчки. Много рядко общинари от Варна попадат в публичното пространство и това е големият проблем. До този случай стигнахме случайно”, обясни в „Здравей, България” Боби Касиков.

„Живея в това жилище от есента на 2015 г. Получил съм го като ведомствено жилище. Не съм се самонастанил, както твърди Касиков, защото съм го получил легитимно от кмета на града. Апартаментът е от 110 кв./м, а наемът е около 90 лева. Цените се определят от общински съвет съгласно наредба и методика”, коментира от своя страна Пейчев.

Той заяви, че не само той ползва апартамент от ведомствен фонд на общината и всички останали служители ги ползват. Пейчев коментира това, че жилището е преминало във фонд за крайно нуждаещи като техническа грешка.

„Нямам имоти във Варна, аз съм с постоянен адрес в София. Мога да купя апартамента и ако е във ведомствения фонд, а не в този за нуждаещи се”, каза още Пейчо Пейчев. 

Повече гледайте във видеото.

Репортер: Искра Урумова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.