Такъв апартамент е предоставен на Галя, защото е самотна майка с две деца, едното от които - с много тежко заболяване

Това е една история за абсурдна ситуация, в която институциите вместо да помогнат, вършат мечешка услуга. Преди време ви разказахме историята на Теди, момченце, което страда от тежко генетично заболяване. Благодарение на вашата помощ, семейството събра пари и започна лечение в Турция. Днес обаче те трябва да живеят в общинско жилище без ток, без парно, без елементарни условия за живот.

По темата

Добре дошли в новия дом на Галя! Апартаментът ѝ е предоставен от Столичната община, защото е самотна майка с две деца, едното - с много тежко заболяване.

Галя все още се чуди как ще се грижи за децата си в тези условия. Най-вече за 2-годишния Теди. Преди два месеца ви разказахме, че той страда от тежко генетично заболяване. Тогава Галя събираше средства за лечението му.

Но пари за ремонт няма. Всички отиват за лечението на Теди.

Периодът, за който се отпуска общинско жилище у нас, е безсрочен. Бюджетът е малък. Проверки за състоянието на жилищата се извършват, но инспекторите в район „Искър” са само трима, на 1000 жилища.

Остава въпросът – защо се дават общински жилища за по-нисък наем, ако ще трябва да платиш хиляди лева, за да можеш да живееш в тях. И иронията, че хората, които имат нужда от общински жилища, едва ли имат такива средства за ремонт.

Зрители на NOVA вече предлагат помощта си за семейството на Теди.

Репортер: Глория Николова

Целия репортаж гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.