Стана ясно, че зам.-кмет живее в 110 кв./м срещу наем от 86 лева

Екип на NOVA разказа как зам.-кмет във Варна живее като крайно нуждаещ се във ведомствено жилище от 110 кв./м срещу 86 лева наем на месец. Възникна въпроса какво се случва и на кого се дават останалите жилища във фонда за крайно нуждаещи се, за които чакат много хора. 

По темата

Справка на общинската администрация във Варна е готова. Има пълен списък с хората, които обитават въпросните ведомствени жилища, които по принцип са предназначени за служители на общината.

„Общинският ведомствен фонд се състои от 53 жилища, от които в момента 43 са обитавани. В тях са настанени наематели, сред които има и такива, които не са служители на общината. Става въпрос за 15 апартамента, в които живеят служители на други институции. Наредбата обаче дава такава възможност”, обясни в „Здравей, България” секретарката на община Варна Нора Момчева.

Тя даде пример за това кои са тези други хора, които живеят във ведомствените жилища. Част от тях са висококвалифицирани специалисти в областта на медицината, които са привлечени на работа в болнични заведения на територията на Варна. Има и представители на културните институции – актьори, които не са от града и нямат жилище.

Пълният списък с имената ще бъде публикуван днес на сайта на община Варна.

Репортер: Нивелина Няголова 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.