В академия "Телерик Академия" се организира двудневен уъркшоп

България на челно място в класациите за жени в IT-сектора. У нас са заети най-много дами в сравнение с останалите държави в Европа. 

По темата

А интересът към сектора не стихва. Десетки жени и тази година се включиха в предизвикателството да се научат да програмират.

За осма поредна година в "Телерик Академия " се организира двудневен уъркшоп, насочен към жени с нулев или минимален опит в програмирането и технологиите. Railsgirls е международен проект, който се организира в България от Дигиталната национална коалиция вече 4 години и се радва на голям интерес от страна на жените от всякакви възрасти и професии в България. Над 1000 момичета от 15 до 65 години са почерпили опит от доброволците на Rails Girls Sofia. Целта е все повече жени да изберат компютърни специалности за своето професионално развитие и да добият дигитални умения, които ще са нужни в 90‰ от професиите на утрешния ден. 

Да можеш да програмираш в наши дни означава да можеш да управляваш света около себе си, казват организаторите. Затова първото, на което дамите се учат е как да управляват... робот.   

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.