Той поискал бившият шеф на ФБР да прекрати разследване

В САЩ – нов скандал с Доналд Тръмп. Вестник “Ню Йорк таймс” разкри, че той поискал от бившия вече директор на ФБР Джеймс Коми да спре разследване, свързано с Русия.

По темата

Според записки на Коми, с които вестникът разполага, ден след като Тръмп уволни бившия си съветник по националната сигурност Майкъл Флин за връзки с Русия, Тръмп поискал от тогавашния шеф на ФБР да спре разследването срещу Флин.

Вместо да направи това Коми описал разговора в Овалния кабинет дума по дума. Според записките Тръмп му казал  “Надявам се да намериш път това да приключи.”

В писмено изявление от Белия дом отрекоха изнесеното съдържание на разговора, но досега никой от администрацията не е застанал пред камера. 

“Въпреки, че президентът многократно е изказвал мнението си, че ген. Флин е достоен човек, който е служил и защитавал нашата държава, президентът никога не е молил Коми или някой друг, да спира което и да е разследване, включително и разследване срещу ген. Флин”, коментираха от Белия дом.  Според някои юристи действията на Тръмп имат криминален характер.

След поредицата от скандали с Тръмп във Вашингтон започва да се чува все по-често и думата “импийчмънт”, а конгресмени и от двете партии продължават да настояват да получат повече информация.

Репортери: Ясен Дараков, Любомир Бояджиев

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.