Обвиняват Ангел Попов в злоупотреби

Организации на превозвачите протестират срещу заместник-министъра на транспорта Ангел Попов, който беше излъчен от квотата на „Обединените патриоти".

По темата

От Съюза на българските превозвачи и от Съюза на международните превозвачи първо оспорват това, че Ангел Попов е представен като човек от бранша.

„Г-н Симеонов е подведен. Първо, Попов не разполага с мащабен транспортен бизнес. Има няколко фирми, от които само една има лиценз, но тя е продадена”, заяви Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.

„ Г-н Попов няма действаща транспортна фирма, както е представено. Сдружение имаше, но то беше активно до 2011 година. Тогава след едни неприятни случки това сдружение потъна”, допълни Красимир Лалов от Съюза на българските превозвачи.

Превозвачите са изпратили писмо до премиера и транспортния министър. Те обвиняват Ангел Попов и в злоупотреби. 

„Имахме разминаване с г-н Попов. Националното сдружение му е доставила определен вид стоки, които той така и не заплати. През 2011 те ни бяха партньори, тогава беше злоупотребил с имената на председателя на сдружението и с моето във връзка с издаването на едни разрешителни. Премиерът е информиран, министърът на транспорта също е информиран”, заяви Лалов. 

Превозваческите съюзи не смятат, че Попов може да се справи с проблемите в бранша.

„В момента имаме много сериозни проблеми по границите. От няколко дни на Кулата е страшно положението. В Гърция снощи имаше 7 километра опашка”, заяви Йордан Арабаджиев. 

Повече гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.