По думите й те могат да послужат като послание за хората

„Търсят се дати, които са символични и могат да послужат като послание за хората”, коментира в студиото на „Здравей, България” преводачът Мариана Хил. Изказването й бе по повод взрива на концерт на американската певица Ариана Гранде в британския град Манчестър, при който загинаха 22 души и бяха ранени 59.

По темата

„От България няма нито един терорист, защото ние още от много рано се борихме срещу тези организации, които дойдоха от Саудитска Арабия. Водихме дела срещу тях и ограничихме тяхната дейност”, заяви Мохд Абуаси от Центъра за близкоизточни изследвания.

„Добре, че бомбата не е пусната в залата. Това показва, че охраната донякъде е респектирала. Явно има пропуск, но той не е фатален, защото е можело нещата да са по-трагични. При тази динамика на придвижване на хора в Европа нещата стават почти неуправляема”, коментира експертът по охрана и сигурност Румен Ралчев.

„Експлозията е станала на излизане, близо до щанд, където са се продавали тениски и рекламни материали на певицата Ариана Гранде. Там е имало човек, който е внасял стока”, добави преводачът Мариана Хил.

„Борбата с тероризма става приоритет. Но едно камикадзе никой не може да го спре”, категоричен е Мохд Абуаси от Центъра за близкоизточни изследвания. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.