Засилено ще е полицейското присъствие на местата с висока посещаемост от граждани

След атентата в Манчестър службите у нас са категорични - няма риск за България. Не е променено нивото на заплаха. Въпреки това ще бъдат взети извънредни мерки заради предстоящите празници. 

По темата

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ТРАГЕДИЯТА

Повече полиция в метрото, на гарите и автогарите, на летищата и на всички места, на които ще се събират хора – абитуриентски балове, футболни мачове и концерти. Това обаче са традиционни мерки за сигурност, които се взимат след всеки атентат.

Полицията няколко пъти подчерта, че преки заплахи за сигурността на България няма. И все пак експертите смятат, че заплаха може и да няма, но рисковете пред страната ни са сериозни.

Според бившия главен секретар на МВР Николай Радулов заплаха може и да няма, но рисковете пред България са много.

„Изтласкванията на ИДИЛ като скачен съд се отразяват на Европа, а това, което се случва там, утре може да се случи тук. Такива заплахи ще има и срещу България и ние трябва да сме готови”, на мнение е Радулов.

Службите казват, че са готови и че са взели сериозни мерки за охрана на местата, на които се събират много хора – големи празници, балове, мачове и концерти.

Като заплаха за националната сигурност професор Радулов идентифицира нестихващия мигрантски поток през България. Според службите такава заплаха няма, а последният разбит канал за трафик на бежанци не бил заплаха за националната сигурност.

Българското посолство в Лондон продължава да бъде в постоянен контакт с местните власти и внимателно следи ситуацията, съобщи пресцентърът на българското външно министерство. Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, които може да са били засегнати при нападението, могат да го направят на следния телефон на българското посолство в Лондон:


От Обединеното кралство: 020 7581 3144
От България: 00 44 20 7581 3144

Също така информация може да се получава и на горещата линия, която беше разкрита от полицията в Манчестър:

При избиране от Обединеното кралство: 0161 856 9400
При избиране от България: 00 44 161 856 9400

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.