За година скандинавците у нас дават по 250 млн. евро, изтъкна хотелиерът

По темата

"Тази година в туризма ни ще се влеят 250 милиона евро от скандинавските туристи, и то само от пакетите". Това заяви за "Здравей, България" Благой Рагин, председател на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Изказването дойде на фона на скандала около шведски турист, който изрита в главата камериерка в хотел в курорта "Слънчев бряг". Тя разказа, че с нищо не е провокирала бруталния удар. Има съмнение, че нападателят е бил дрогиран. 

Рагин обясни, че такива неща се случват навсякъде по света и за бранша би било хубаво този инцидент да отшуми по-бързо, за да не загубим скандинавските туристи.

"Шведските туристи са много чувствителни. Преди години имаше един случай - беше убит един барман. И те се обидиха и направиха бойкот. Няколко години не идваха по нашето Черноморие",  спомни си хотелиерът.

Той коментира, че клиентите са 17 типа и че според правилата на хотелиерите те винаги трябва да бъдат посрещани с усмивка и да се смятат за прави. В същото време изрази надежда, че когато България влезе в Еврозоната, стандартът ни ще се повиши и тогава ще започнем да приемаме туристи от по-високо ниво.  

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че случаят с шведския турист е изключително неприятен и брутален инцидент, който изобщо не трябва да се допуска да се случва по Черноморието ни, пише БГНЕС.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.