"Ще продължа да помагам с каквото мога. Аз съм един Дон Кихот", заяви бившият шеф на БХРА

„Оставката на г-н Рагин е достойна постъпка от негова страна. Радвам се, че чу молбата ми, защото е важно Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) да представя интересите на работещите в сектора. Те трябва да бъдат подпомагани и уважавани по всякакъв начин. Недопустимо е подобно поведение от страна на председателя на асоциацията”, заяви в „Здравей, България” министърът на туризма Николина Ангелкова. 

По темата

От своя страна Благой Рагин заяви, че думите му, че трябва да се внимава шведските туристи да не се обидят заради скандала с ритнатата камериерка, са били манипулирани и пресилени в медиите.

„Тогава казах, че всеки гражданин – чужд или българин, който наруши закона, трябва да си понесе наказанието. След това казах, че искам да бъдем по-внимателни към обикновените шведи, защото те не са виновни, че един техен лумпен руши имиджа на страната им. После обаче написаха, че съм казал да се усмихваме и да бъдем внимателни. Те да ни ритат и ние да ги покровителстваме”, поясни Рагин.

„Извинявам се на всички, ако съм обидил някого”, допълни той.

Дъщерите на пострадалата камериерка Диана, които излязоха с писмо до Благой Рагин вчера обаче, не приемат извинението му.

„Аз от една година се моля на моите колеги да ме освободят, защото още тогава получих покана да се оттегля, защото не съм удобен за някои хора. Аз поисках освобождаване, но колегите ми не ме пуснаха. Преди една седмица отново ми намекнаха, че е крайно време да освободя поста и сега виждате какво се случва. Благодаря ви, че ми помогнахте да се оттегля”, заяви Благой Рагин.

„Аз ще продължа да помагам с каквото мога без ангажименти. Това е моята кауза, аз съм един Дон Кихот”, допълни бившият шеф на БХРА.

Главният секретар на асоциацията Веселин Налбантов също пожела да се включи в ефир.

„Няма да толерираме подобни действия. Тези случаи ще продължат и ще има такива. Не прибегнах до правосъдието, а превъзпитах въпросния човек, който бе нападнал моя служителка. Искам да каже, че Благой Рагин е в колективен орган. Ние го знаем като майка Тереза, иска да бъде добър към всички. Няма да му позволим да се оттегли така самоволно, защото не е искал да каже това”, заяви Налбантов.

Той се обърна към правителството с думите, че проблемът е в „Слънчев бряг”, където няма ръководство и курортът е оставен на самотек. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.