Главният прокурор коментира срещата си с бизнесмените Сашо Дончев и Георги Гергов

 „Аз мисля, че дискусия за така наречената „среща в ЦУМ” имаше”,заяви в интервю за NOVA главният прокурор Сотир Цацаров.

По темата

Той отказа да съобщи подробностите за срещата си с бизнесмените Сашо Дончев и Георги Гергов в ЦУМ, станала известна като „ЦУМ гейт”.  

„Да разкажа повече за тази среща за това кой ме е поканил, означава да прекрача една граница на коректност, която всеки човек трябва да има, и то не защото в срещата е имало нещо тайно”, заяви главният прокурор.

„Аз имам приятели, тези не са ми от приятелите”, подчерта той и обясни:  „Не се е пило кафе в ЦУМ, вода се е пила, слаба им е паметта”.

Цацаров съобщи, че в края на следващата седмица ще е готова прокурорската проверка за повредената кола на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Според главния прокурор съдебната реформа не трябва да е заплаха за здравето на ангажираните с нея.  Първият обвинител обясни защо не е съгласен с идеята на шефа на ВКС да се извади прокуратурата от съдебната власт.

„Прокуратурата сега е обвинявана, че е четвъртата власт. Представете си какво ще се случи, ако прокуратурата бъде изведена от съдебната власт, ще липсва контролът на Висшия съдебен съвет”. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.