Проверките за спорни разпоредби се извършват от ВАП

Прокуратурата проверява законни ли са паяците и скобите срещу неправилно паркиране. Според държавното обвинение в няколко общини, включително и големи туристически дестинации като Созопол и Велинград, наредбите, с които се регулират правилата за паркиране, са в разрез със Закона за движение по пътищата.

По темата

В Казанлък вече се ангажираха да си променят наредбата. „Действително установихме, че всички забележки на прокуратурата до този момент са напълно основателни”, коментира адвокат Николай Златанов, който е председател на Общинския съвет в Казанлък.

„Единият от текстовете който се атакува е този, който позволява репатриране на автомобили, които са спрени на установените за това места, но са пресрочили времето за платения престой. На практика - заплатил съм за един час, но колата ми не е вдигната след три часа.

В този случай Общинският съвет прие преди времe, че колата може да бъде репатрирана. За съжаление, обаче, Законът за движение по пътищата не позволява това нещо”, каза още той. 

Прокуратурата е видяла нередности и в общинските наредби на Шумен, Асеновград, Добрич, Монтана, Силистра, Кърджали и Панагюрище, а проверката продължава. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.