Служителите ще бъдат компенсирани с 29 млн. лв.

Полицаите получават пари за униформите си за 5 години. С поправките в Закона за МВР депутатите одобриха предложението на полицаите, неполучили униформи от 2011 г. до 2015 г., да бъде платена паричната им равностойност.

Депутатите обсъждат как да бъдат изплатени парите за полицейски униформи

МВР ще настоява за увеличение на заплатите на полицаите

ПОЛИЦАИ НА ПРОТЕСТ: Искат по-високи заплати, нови униформи и нов закон за МВР

Промени в раздаването на служебно облекло на полицаите

Така с подпис на министъра на финансите и разрешение на правителството на полицаите ще бъдат компенсирани с 29 млн. лв.

Служителите на МВР, работили през 2011 г. и са напуснали системата, също биха могли да получат пари. Стига да не са взели обезщетения при напускането си. Със заповед на министъра на вътрешните работи ще се определи индивидуалната сума за всеки полицай.

„За този период са напуснали не малък брой служителите, а част от тях са получили обезщетение за вещево доволство“, коментира зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов и уточни, че през 2015 година са напуснали най-много служители.

На въпрос дали служителите, които са напуснали, ще получат пари зам.-министър Ципов поясни: „Зависи какво обезщетение са получили служителите, ако те са получили и взели част от дрехите, които им се полагат, по всяка вероятност сега няма да получат пари. Не е нормално след като са взели обезщетение, сега да получат още веднъж“.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.