Каква е рецептата за успеха на Лили Георгиева?

Вълнуваща среща с едно момиче, чиято история преди време трогна цяла България. Наричат я "детето чудо" в атлетиката. Познавате Лиляна Георгиева от предишни репортажи, когато с ваша помощ успя да си купи така необходимите й маратонки за бягане, за да покорява върхове.

Лили е израснала в дом, а още на 14-годишна възраст започва да поставя рекорди в спорта. И така до днес. С нов рекорд и европейско сребро!

ПО ПЪТЯ КЪМ ВЪРХА: 16-годишна лекоатлетка оглави световната ранглиста

Лили – детето чудо става национален рекордьор едва на 14-годишна възраст. Преди няколко дни тя навърши 17 години. И постави нов рекорд в леката атлетика, като взе сребърен медал на 1500 метра на Европейското първенство за младежи и девойки. С това тя подобри поредния си национален рекорд за второ място. Едва преди няколко дни пък се класира шеста в същата дисциплина на Световното първенство за юноши и девойки.

Бегачката Лили вече си има маратонки

Срещнахме ви с нея, когато tq беше на 14 години. Тогава Лили започна да поставя рекорди в леката атлетика и беше неколкократен шампион на България. Шампион без шпайкове. Шампион в дом за деца, лишени от родителски грижа, където не могат да ѝ осигуряват редовно така необходимите маратонки.

Търсят се маратонки за 14-годишна рекордьорка по бягане

Оттогава до днес Лили бележи рекорд след рекорд. Дълъг е списъкът на хората, които ѝ помогнаха, за да има шпайковете, с които да се надбягва със себе си. Лили попада в дом за деца, когато е на 10 години. Там се среща и с треньорката си. Екип са и до днес. А рецептата за успеха е проста. Поне за Лили.

„Училище, тренировки. Постоянно съм в залата. След всяко лошо представяне се надявам да дойде по-добро, въпреки че гледам да не допускам лоши представяния. Мечтая за една олимпиада”, споделя Лили.

С всеки изминал ден вече порасналото дете чудо се доближава все повече до мечтата си.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.