Не се подвеждайте по усмивките им - те ви следят зорко

Стюардите в самолетите може да изглеждат весели и безгрижни, но не бива да се заблуждавате по тяхната усмивка. Те през цялото време зорко следят за безопасността на полета и са изключително наясно какво да правят в извънредни ситуации.

Чудили ли сте се кое е първото нещо, което забелязват стюардите у вас, когато се качвате на борда. Няколко професионалисти дават отговор пред Huffington Post:

Пътници се сбиха на борда на самолет (ВИДЕО)

Дали ги гледате в очите

„Забелязвам кой си среща погледа с моя. И започвам да следя тези, които избягват зрителен контакт. Изплашени ли са да пътуват? Добре ли се чувстват? Психологически проблем ли имат?”, Стефани Мийкъл, „Саутуест еърлайнс”

Дали сте пили

„Пияните и агресивни пътници са потенциални „смутители” на полета. Ние сме научени на базови таекуондо техники, за да можем да овладяваме актове на агресия. Но главната ни цел е да ги спираме преди да са започнали да буйстват.” Джей Робърт, „Флай Гай”.

Истината за кислородните маски в самолетите

Дали сте в добра физическа форма

„Гледам за хора с добре развити тела, които ще могат да ми помогнат, ако със сигурността на полета възникнат проблеми или извънредни ситуации. Обикновено най-подходящи са хора с ежедневно облекло, които пътуват сами”. Зак Форд, стюард.

Дали ги заговаряте

„Когато пасажерът отвърне на поздрава ми, аз го отбелязвам и си казвам: „Този човек наистина е мил. Ако се нуждая от помощ за нещо, вероятно ще се обърна към такъв пътник. Ако пък той се нуждае от помощ, ще му помогна дори повече, отколкото изискват професионалните ми задължения”. Хедър Пуул, „Американ Еърлайнс”

Жена роди на борда на самолет (ВИДЕО)

Дали изглеждате здрав

„Важно е да знаем дали всички пътници са способни да излетят. В момента, в който вратите се затворят и ние се окажем във въздуха, по-трудно можем да окажем медицинската помощ”. Клаудия Зийвек, „Ти Ю Ай Флай”.

Дали жените са бременни

„Опитвам да преценя кои пътнички са бременни. След определен месец те се нуждаят от медицинско свидетелство, че могат да летят. А малко по-късно изобщо нямат право да се качат на самолета”. Джей  Робърт, „Флай Гай”.

Дали сте нервни

„Питам пътниците дали всичко е наред, в случай че усетя, че нещо не е наред”. Клаудия Зийвек, „Ти Ю Ай Флай”. 

Редактор: Гергана Тенева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.