КНДР изстреля ракета, която може да достигне САЩ

Поредна провокация от Северна Корея. Комунистическата държава изстреля междуконтинентална балистична ракета, която може да удари Съединените щати. В отговор Вашингтон и Южна Корея извършиха съвместно военно учение. 

По темата

Траекторията на изстреляната от Северна Корея ракета показва, че повечето от големите американски градове вече са в обхвата на Пхенян. Тя е паднала в Японско море, а лидерът на комунистическата държава Ким-Чен Ун лично е ръководел изстрелването. Той е заявил, че това е строго предупреждение за Вашингтон, че удар може да последва по всяко време и на всяко място.

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че със заплахите си към света Северна Корея все повече се изолира, отслабва икономиката си и унижава народа си. Вашингтон ще предприеме всички необходими мерки, за да гарантира сигурността си и да защити съюзниците си, написа държавният глава.

Това е второто подобно изстрелване на ракета за по-малко от месец, въпреки усилията на международната общност да спре развитието на ракетните технологии на Северна Корея.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.