"Последните 5 месеца бяха много тежки за мен", сподели пред NOVA Мария

Бебето, изоставено от майка си в столичния квартал „Младост” 1, засега остава в болница. Състоянието му е стабилно.

Социалните служби тепърва ще решават дали могат да го върнат в семейството му. Към  днешна дата майката се разкайва за постъпката си. По думите й изоставянето било „голяма глупост, направена от безизходица”.

Решение е взето спонтанно заради обстоятелствата. И заради болест, чието лекуване щяло да струва и време, и пари, които Мария нямала. Така майката стигнала до решението, че ще изостави детето си. 

 „Мислех си, че ще попадне при по-добри хора. Че ще му е по-добър животът”, заявява Мария Иванова.

3-месечното момченце има 13-годишна сестра, която живее в София при баща си. От същия мъж е и бебето.

„Той каза, че няма възможност да гледа и това”, разказва Мария. Единственият човек, който й е опора е бабата на бебето.

„За жалост, децата в Габра са четири, вече са три. Да се надяваме, че ще върнат бебето. След този случай мисля, че нещата ще се оправят”, коментира кметът Андрей Пенчев.

СНИМКИ НА БЕБЕТО ВИЖТЕ ТУК

Социални, представители на „Закрила на детето” и на бюрото по труда отидоха в Габра, за да видят в какви условия живее Мария. 

ТРЯБВА ЛИ ДА БЪДЕ ВЪРНАТО БЕБЕТО - ГЛАСУВАЙТЕ В АНКЕТАТА НИ ТУК

Мария не пусна в дома си екипът на NOVA под претекст, че предстои ремонт. Но и той струва пари. Днес майката търси работа. От бюрото по труда обеща, че ще й помогнат. 

 

Намериха изоставено бебе в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

А според дирекция „Социално подпомагане” в Елин Пелин жената е получавала всички полагащи й се по закон помощи. Това включва месечни помощи за отглеждане на деца, 600 лева еднократна помощ за раждане на второ дете, 100 лева месечна помощ, която получават неосигурените лица, отглеждащи деца до 1 година.

Защо сме първи по брой на изоставени бебета в Европа?

От „Социално подпомагане“ – Лозенец са във връзка с лечебното заведение, където е настанено бебето. При изписването му ще бъде предприета мярка за закрила до завършване на проучването за родителския капацитет на неговата майка.

Откриха изоставено 8-месечно бебе в жилищен блок

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.