Това увери държавният глава в Поморие

Президентът Румен Радев ще гарантира сигурността на банкера Цветан Василев, ако той реши да се върне в България и да даде показания по делото „КТБ”.

ВТОРАТА СТЕНОГРАМА ЗА КТБ: Нямало чували с изтеглени пари, смята Цацаров (ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Това увери държавният глава в Поморие.  „Според мен, осветляването на случая с КТБ трябва да стане в един прозрачен и открит публичен процес. Ако господин Василев реши да се завърне в България с тази цел, ще направя всичко възможно за гарантиране на неговата сигурност“, заяви той.  

Радев обясни, че с разсекретяването на двете стенограми за банката е дал своя дял в осветляването на скандала и оттук нататък думата има правосъдието.

Съпругата на Цветан Василев: Той отказва да е съден от българската мафия

По думите на президента, Цветан Василев може да допринесе много за изясняването на фалита на КТБ.

Прокуратурата: КТБ е най-голямата финансова измама в новата БГ история 

Държавният глава коментира и проверките за шума по морето. Според Румен Радев, разговор между държавата и собствениците на заведения трябва да има.

Адвокатът на Цветан Василев: Не го съветвам да се връща в България

„Целият скандал около „Слънчев бряг” каза някои неща, които всъщност всички знаем - че законите не се спазват и че институциите не работят достатъчно ефективно. Аз се надявам, че правителството ще инициира този диалог. Надявам се той да бъде успешен и правилата да са ясни предварително, да не се сменят по средата на сезона и да се спазват от всички”, коментира Румен Радев. 

Чобанов: КТБ не беше фалирана умишлено

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментар.