Радикалният ислямист нападна полицаи с мачете

Мъж беше застрелян от полицията в центъра на Брюксел, след като нападнал патрул от трима войници. Въоръжен с голям нож, той ранил единия в ръката. Бил прострелян два пъти и няколко часа по-късно починал в болница. Основната версия е, че става дума за терористична атака.

Мъжът е бил 30-годишен сомалиец, който няма досие в полицията и не е разследван от службите. Но според нападнатите войници, по време н атаката е викал "Господ е най-великият" на арабски.

Военните патрули обикалят Брюксел вече повече от година, след координираните терористични атаки от пролетта на 2016-та, които отнеха живота на 32-ма души. 

Също в петък вечер двама полицаи бяха ранени при арест на въоръжен мъж пред Бъкингамския дворец в Лондон.

Антитерористичното звено на полицията пое случая, въпреки, че не става дума за директна атака срещу служители на реда. Полицейски патрул видял голям нож в кола, паркирана неправилно. При задържането на собственика й, двамата полицаи получили порезни рани. 26-годишният мъж също е пострдал.

Служителите на реда не са ранени сериозно. Нито един член на кралското семейство не е билв Бъкингамския дворец по време на инцидента. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.