Ураганът отслабна до тропическа буря, преминава през Луизиана

Хиляди българи са на пътя на урагана „Харви”, който постопи Тексас и довде до евакуация. Сред тях и петчленното семейство на Росица Димитров, за която разказа NBC. Росица и семейството й са принудени да напуснат дома си с лодка.

ЗАРАДИ УРАГАНА: Вълна от фалшиви новини заля социалните мрежи (ВИДЕО)

„Нивото на водата се покачи твърде бързо у нас”, разказва Росица Димитрова.

Семейството на Росица живее на запад от Хюстън и районът се наводнил, след като инженерите решили да изпуснат контролирано вода от два резервоара, за да предпазят града от по-голямо наводнение от скъсани диги.

СНИМКИ ОТ НАВОДНЕНИЯТА В ХЮСТЪН ВИЖТЕ ТУК

„Бяхме добре преди властите да започнат изпускането на резервоарите. И тогава всичко започна да се случва много бързо. Преди да пуснат резервоарите, не бяхме наводнени. Аз разбирам, че те трябва да направят това, за да спасят Хюстън, но това ускори целия процес”, разказва още Росица.

От посолството ни във Вашингтон съобщиха, че нямат данни за пострадали българи. А изгледи валежите да спрат в следващите 24 часа няма. Опразнените от евакуираните хора жилища принудиха властите в Хюстън да въведат строги мерки.

Ястреб се скри в такси от урагана "Харви" (ВИДЕО)

„Реших да бъде въведен вечерен час. Много жители на града не са по домовете си и не искам да се тревожат, че някой ще проникне там, за да ги ограби”, заяви кметът на Хюстън Силвестър Търнър.

Възстановяването от бурята Харви ще бъде скъпа и трудна задача, заяви американският президент, който пристигна в щата Тексас.

ЗАРАДИ УРАГАНА: Бензинът в САЩ поскъпна (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Вероятно никога не е имало нещо толкова скъпо в историята на страната ни. Никога не е имало нещо толкова историческо по отношение на щетите и на жестокостта, на каквито сме свидетели с „Харви”, заяви американският президент Доналд Тръмп.

„Харви”, който отслабна до тропическа буря, преминава през Луизиана, като в щата също има опасност от наводнения.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.