Щастливата развръзка на една история, която трогна хиляди българи

Родители на дете с увреждане помогнаха на други нуждаещи се. Случаят, който трогна хиляди българи, получи щастлива развръзка.

Преди няколко месеца нагъл крадец открадна количката на дете с увреждане от столичния квартал "Люлин" и го превърна в затворник в дома му. След няколко дни полицията намери количката и я върна на малкия Илиян, но за три дни хиляди българи събраха хиляди левове за нова.

Събраните пари бяха 13 000 лева. А Ива реши да ги даде за Гого, който е на 19 години. Майка му го извеждаше на ръце, тъй като в блока, в който живеят в столичния квартал „Люлин”, нямаше рампа. Досега. 

Откраднаха количката на момче с церебрална парализа (ВИДЕО+СНИМКА)

"Горе-долу от 7 години чакахме за тази рампа. Усещането е все едно си олекнал с хиляди килограми. Сега излизаме всеки ден, понякога и по два пъти", споделя Юлия. А новопридобитата им свобода се изразява и в още нещо – ново количка, която получили от непознат.

А от общината все пак са асфалтирали труднодостъпния тротоар пред блока. От друга страна обаче пак от общината са махнали знака за инвалидно място на Гого, защото вече бил на 19 години.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.