Тази мисия е демонстрация на решимостта ни, заявиха от Пентагона

Американските стратегическите бомбардировачи B-1B Lancer, съпроводени от изтребителите F-15, прелетяха край бреговете на КНДР, демонстрирайки военните възможности на САЩ, съобщи говорителят на Пентагона Дан Уайт.

Трус в Северна Корея предизвика съмнения за нов ядрен опит

Бомбардировачите излетяха от американския тихоокеански остров Гуам, а изтребителите от военна база на японския остров Окинава. Те летяха в „международното въздушно пространство източно от Северна Корея", се казва в съобщението на говорителя.

Доналд Тръмп нарече лидера на Северна Корея "луд човек"

Освен това самолетите са стигнали дълбоко на север от демилитаризираната зона, което досега не се случвало през този век, уточни говорителят. „Това подчертава сериозността, с която възприемаме безразсъдното поведение на КНДР. Тази мисия е демонстрация на решимостта на САЩ и е ясен сигнал, че президентът разполага с много военни варианти, за да разгроми всяка една заплаха“, казва се още в съобщението на говорителя на Пентагона.

Доналд Тръмп подписа още санкции срещу Северна Корея

"Готови сме да използваме целия спектър на военните възможности, за да защитим територията на САЩ и нашите съюзници“, изтъкна представителят на американското Министерство на отбраната. Той също добави, че програма на КНДР за производство на въоръжения е заплаха за международната общност. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.