Заведението предлага менюта със средна цена от 300 паунда на човек

Ресторант за суши в Лондон, който има само девет места, стана поредното заведение с престижните три звезди на „Мишлен“, съобщиха от френския гастрономически наръчник, цитирани от "Франс прес" и БГНЕС. 

7 неща, които не знаете за сушито

Заведението, наречено „Араки“, предлага суши менюта със средна цена от 300 паунда на човек и се намира в един от луксозните квартали на британската столица – „Мейфеър“. Това е първото японско заведение във Великобритания, получило престижните три звезди. 

Суши като за световно

Това е петото заведение в страната с подобен статут. Освен него отличени са ресторантите на Ален Дюкас в Дорчестър и на Гордън Рамзи в Лондон, както и „The Fat Duck“ и „The Waterside Inn“ в Бъркшир. 

Пет мита за храните, които трябва и не трябва да ядем

Досега „Араки“ имаше две звезди „Мишлен“. 

Японският шеф-готвач Митсухиро Араки отваря ресторанта през 2014 г., след като затваря своя тризвезден ресторант в Токио и се мести в Лондон. 

Менюто на лидерите: С какво се хранят Обама и Путин?

Новият наръчник на „Мишлен“ за Великобритания и Ирландия за 2018 г. дава две звезди на 20 ресторанта и една звезда на 150 заведения. В новото издание са оценени общо 2067 ресторанта и 1115 хотела и къщи за гости в двете страни. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.