Днес е международният ден на традиционното японско ястие

Днес е международният ден на сушито. Традиционното японско ястие вече си е спечелило милиони почитатели по целия свят. Има няколко факта обаче, които не са известни за широката публика. „International Business Times” ги събра за Вас:

 

1. Сушито всъщност се яде с ръце, а не с пръчици. 


2. Забравете всичко, на което родителите са Ви учили. Когато става дума за ядене на суши, то трябва да се изяде незабавно, а не да се изчаква чинията да се изстуди или затопли. 

 

3. Оризът не трябва да бъде потапян в соев сос. За да добавите соса, потопете рибната част в него. Ако оризът се намокри и се разпадне, това е неприемливо. 

 

4. Не поставяйте пръчиците изправени в купата си, тъй като според вярването така предлагате храната на мъртвите. Вместо това ги поставете по дължината на съда. 

 

5. Смята се, че сушито, което познаваме и обичаме, произхожда от Япония, но идеята за риба, увита в ориз, е започнала в района на река Меконг в Югоизточна Азия, преди да си проправи път към Китай, а впоследствие и в Япония. 

 

6. Сега сушито е скъпо, но в началото всъщност то е било евтина храна, която хората са си похапвали по време на театрални представления. 

 

7. Майсторите на суши трябва да се обучават по 10 години преди да бъдат наети в ресторант.

 

А сега, след като обогатихте познанията си за екзотичното ястие, насладете се и на вкусната ни галерия!