Техните вечери и обеди са строго планирани и в повечето случаи официални

Какво ли е да бъдеш лидер на страни като Русия и САЩ? Президентите Барак Обама и Владимир Путин са едни от най-влиятелните личности в нашето съвремие. Сред редицата политико-икономически проблеми, които се налага да решават ежедневно, те трябва да отделят време и за хранене. Техните вечери и обеди са строго планирани и в повечето случаи официални, пише БГНЕС.

 

Ето и кои са любимите им ястия:

 

Владимир Путин

Руският президент обича да консумира царска рибена чорба от есетра. Сервира се около три пъти в седмицата на неговата трапеза и обича да я предлага на своите гости. От предястията най-любимото му е пушена есетра с лимон и масло. А като основно най-често набляга на варено говеждо месо, поднесено с пикантна заквасена сметана и чеснов сос. За цвят в тази чиния главният готвач поднася червени боровинки, които са акцента на ястието. Президентът на Русия никога не сяда на масата без плато от колбаси, което съдържа печено свинско, пилешки рула, език, пушен бекон и осолена сланина. Владимир Путин никога не пропуска десерта като за най-любим се счита домашно направен ягодов сладолед с карамел.

 

Барак Обама

Любимата закуска на американския президент е мюсли с мляко и мед. Той споделя, че това е „здравословният спомен” от неговото детство. Обича да консумира леки храни, които да му дават енергия за целия ден. Едно от най-любимите му предястия е сьомга, поднесена с бял ориз и сос от джинджифил и лайм. Консумира голямо количество сирена и по-малко месо. Публичен факт, че Обама е изключителен почитател на бургерите, въпреки че все по-рядко ги консумира. От Белия дом споделят, че президентът е опитвал бургери в над 30 държави, а неговият фаворит се намира в Колорадо. Най-вкусното суши пък е ял в Токио. За десерт яде чист, черен шоколад. Сред храните, които не обича, са майонеза, сол, оцет, аспержи и цвекло.

 

На последната среща между двамата лидери е сервирано пуешко филе с мариновани гъби, блини с червен хайвер и пъстърва, телешко филе с печен картоф и рула от сьомга и кралски скариди.