Той е извършен от международна престъпна група от трима британци

Полицията в японската столица Токио разкри след двугодишна напрегната работа един от най-големите и дръзки обири в историята на страната, когато бяха откраднати бижута на стойност почти 1 млн. долара, съобщи агенция Киодо, цитирана от БГНЕС. 

Според следователите обирът е извършен от международна престъпна група от трима британци. Те ще бъдат обявени за международно издирване от Интерпол. 

САМО ПО NOVA: Разказ от първо лице за обир за стотици хиляди

Обирът беше извършен след 20 часа вечерта на 20 ноември 2015, когато в бижутериен магазин на фирма Harry Winston на оживената улица „Омотесандо” в Токио влизат трима мъже, представящи се за потенциални купувачи. 

САМО ПО NOVA: Говори нападнат при обира на инкасо автомобил (ВИДЕО)

Издебвайки подходящ момент, с няколко удара неутрализират охраната и разбират витрината с чук. Оттам задигат 46 пръстена, огърлици и други бижута. Общата стойност на откраднатото е около 106 млн. йени (около 940 000 долара). 

Разбиха банкомат, пари хвърчаха във въздуха (ВИДЕО+СНИМКИ)

След престъплението нападателите успяват да се укрият и се смята, че бързо са напуснали Япония. Данните от камерите за видео наблюдение и други следствени действия довеждат до установяване на самоличността им. 

Японската полиция не изключва в бандата да е имало още участници. 

В Япония такива обири са рядкост, а равнището на престъпността е относително ниско.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.