Историята на една от най-големите екологични катастрофи оживява тази вечер от 20.00 ч. по NOVA

Марк Уолбърг ще трябва да се справи с една от най-големите индустриални аварии в съвремието в премиерния за българския телевизионен ефир екшън-трилър "Море в пламъци" тази вечер от 20.00 ч. по NOVA. Лентата е заснета по действителен случай. Вдъхновен от драматичната история за експлодирането на нефтодобивната платформа Deepwater Horizon, филмът е въздействащ разказ за най-големия разлив на нефт в американската история. Освен Марк Уолбърг,  в главните роли влиза плеяда от звезди – Кейт Хъдсън, Кърт Ръсел, Джон Малкович, Дилън О'Брайън, Джина Родригес и Итън Суплий. 

Най-голямото екологично бедствие, причинено от човека, се случва на платформата за добив на нефт, отдадена на лизинг на British Petroleum и експлодирала на 20 април 2010 г. в Мексиканския залив. Съоръжението потъва 36 часа по-късно, след опустошителен пожар на 22 април. Филмът разкрива истинската история и часовете преди и след експлозията, довела до смъртта на 11 работници и 17 ранени от общо 126 души екип. Изтеклият нефт във водите на зaливa довежда до безпрецедентно зaмъpcявaнe и екологична катастрофа с дълготрайни последици.
 
В драматичния екшън Марк Уолбърг се превъплътява в Майк Уилямс – главен техник на платформата, а в ролята на съпругата му влиза Кейт Хъдсън. В лентата тя се снима за първи път с втория си баща Кърт Ръсел. Това е вторият филм на режисьора Питър Бърг, вдъхновен от истински събития след "Самотният оцелял", в който Марк Уолбърг също е в главната роля.

Не пропускайте развръзката в премиерния за българския телевизионен ефир екшън-трилър "Море в пламъци" тази вечер от 20.00 ч. по NOVA.