Той ще струва 4 млн. лева

Започва ремонтът на Зимния дворец. От построяването на залата до момента не е правен дори освежителен ремонт. За изпълнител на обществената поръчка беше избран консорциум "Зимен дворец 2017". А ремонтът трябва да продължи 9 месеца. 

Ще се обнови изцяло отоплителната система, тъй като в момента такава няма. Залата се отоплява само за големи първенства.

Ще се ремонтират още вентилацията и съблекалните, които в момента са в окаяно състояние.

МИЗЕРИЯ В ЗИМНИЯ ДВОРЕЦ: Как тренират шампионите нa леда? (ВИДЕО)

Ремонтът трябва да струва 4 млн. лева. Обществената поръчка беше спряна през 2014 г. от тогавашния служебен министър на спорта Евгения Раданова, тъй като сумата беше 40 млн. лева.

Ще се прави ремонт на покрива и стените. Те ще са на стойност 3 млн. лева”, каза в предаването „Здравей, България” изпълнителният директор Борис Тодоров.

Тепърва започва да се мисли как ще тренират спортистите.

Ще се прави график. Ще направим така, че ледът да не пострада, за да могат децата да тренират. Мисли се за вариант спортистите да тренират и на пързалката на „Славия”, увери Тодоров.

Тренировъчният процес трябва да се запази, за да не загубим 800 деца, които спортуват тук. Имаме и световни първенства, както и много състезания”, коментира един от треньорите.

Още по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.