Новината съобщиха нейни близки

След боледуване на 44-годишна възраст почина певицата Андрония Попова-Рони от групите Nasekomix и Sentimental Swingers. Новината съобщиха нейни близки, като не се посочват повече подробности.

През февруари тази година бе организиран благотворителен концерт в нейна подкрепа. В профила й във Facebook приятели на певицата й казват последно сбогом.

Гласът на Андрония Попова веднага навява спомени за "Инжектирай ми любов" от саундтрака на филма "Източни пиеси".

В интервю за списание EVA казва, че вярва, че пеенето е вид магия, която може да ти докара щастие или болка. Изпитала го е на гърба си. Две години тя прекарва в Щатите, където през 1997 г. заминава да учи джаз пеене. Няма пари да плати цялата такса, въпреки че е спечелила стипендия за следването. За да я събере, работи в луд американски ритъм в магазини, хотели и в казино в Атлантик Сити. По някое време е преводачка и секретарка на съмнителна фирма на руснаци от нюйоркския квартал „Малката Одеса”. В един момент усеща, че с два часа сън на ден, откраднати в автобуса на път от Ню Йорк за Атлантик Сити, започва да вижда живота изкривено, да се откъсва от тялото си. Малко преди да загуби себе си някъде из просторите на Америка, се връща в България.

През 2001 г. набързо с приятели и с бившия си мъж и баща на дъщеря й прави групата Nasekomix. Името на Рони и Nasekomix нашумя покрай филма „Източни пиеси“ на Камен Калев, който накара публиката в Кан да плаче и ръкопляска, а после направи същото и у нас. Цялото интервю с певицата четете ТУК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.