С кампанията си настояват за 100% възобновяема енергия

Европейски градове казват „Не!” на въгледобивната индустрия. Eкозащитници настояват за 100% възобновяема енергия, която не застрашава здравето ни. Как слънцето се превърна в символ на бъдещето?

След глобалното споразумение за промяната на климата в Париж, слънцето се превръща в символ на прехода към възобновяема енергия.

Започна проектът за повишаване на енергийната ефективност

Идеята е обещанията да не останат само на хартия, а да се превърнат в действия от европейските лидери, които решават бъдещето на енергийната ни система.

„Бъдещето е на възобновяемата енергия, произвеждана от гражданите за гражданите. Всеки един от нас може да се включи в общите усилия за справяне с изменението на климата”, обясни Меглена Антонова, „Грийнпийс”-България.

85 000 слънчеви панела, заснети отвисоко (ВИДЕО)

20 активисти на „Грийнпийс” от 5 държави нарисуваха слънце с безвредна боя, направена от лимони, червен пипер, куркума и тебешир. А посланието е държавите да не продават бъдещето ни на въгледобивната индустрия.

Не случайно Перник е избран за кампанията. Заради историята му на основен енергиен източник у нас, но и заради приноса му за замърсяването на въздуха.

Природозащитниците настояват да прекъснем зависимостта от изкопаемите горива и да преминем към екологично чистите.

„Имаме един безплатен ресурс, който ние можем да оползотворим”, обясни Меглена Антонова.

Повече гледайте във видеото 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.