Какви са новите предложения за реда в София?

Нови солени глоби грозят хората в столицата. До 300 лева може да стигне санкцията за употреба на алкохол на обществени места.

Ако пием бира или друг вид алкохол в парка, можем да бъдем санкционирани, в случай че нарушаваме обществения ред, смущаваме околните и извършваме противообществени прояви. Преместването на пейки и разрушаването на парковата мебел също подлежи на глоба.

Бездомниците, които нямат лични карти, но нарушават реда и пият алкохол на обществени места, също ще бъдат санкционирани.

НАРЕДБА „ШУМ” В СОФИЯ: Общинари работят за по-тиха столица

Официално се забраняват и гонките по пустите булеварди на нощна София. Санкциите за джигитите могат да стигнат до 500 лева.

При шумни празненства в жилищни блокове и хвърляне на пиратки след 22:00 часа глобите започват от 100 лева и могат да достигнат 500 лв. А за реда ще следи СДВР.

Новата наредба определя и кога да пускаме шумните уреди у дома си, така че да не пречим на съседите. Иначе може да ни бъде наложена глоба. Друга идея е да се глобяват хората, които изхвърлят боклука си през балконите.

„От страна на вносителите протестите влизат в рамките на Закона за митингите и манифестациите. Там няма забранителен режим. По закон се пуска заявление и кмета разрешава или забранява. Тук обаче става въпрос за нарушения за обществения ред”, коментира Иван Илиев, общински съветник от ГЕРБ. 

Повече по темата гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.