Парижкото споразумение среща редица проблеми на практическо ниво

Светът в търсене на обща политика за борба с климатичните промени. Представители на близо 200 държави се събраха в Германия на фона на поредната тревожна статистика.

Последните 3 години са били най-горещите на земята от повече от един век. А необходимите според учените промени са поставени под въпрос от политици и бизнесмени, които не вярват, че глобалното затопляне е резултат от човешката дейност.

Деси Банова: Оттеглянето на САЩ от споразумението за климата ще доведе до катастрофа

Една от основните задачи на конференцията в Бон е да изработи практическо ръководство за почти 200-те страни, подписали Парижкото споразумение. Както и да покаже на големия отсъстващ от срещите - Доналд Тръмп, че останалта част от света е решена мерките за ограничаване на емисиите от парникови газове, да станат реалност.

Извън декларациите на политиците, Парижкото споразумение среща редица проблеми на практическо ниво. Дори в Германия, където "зелената енергия" е силно застъпена, още се борят срещу гигантските мини за въглища и електроцентралите на твърдо гориво. Опитите за протест в една от мините, в навечерието на конференцията, доведоха до сблъсъци с полицията и арести.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.