Днес ще бъде предимно слънчево

До края на деня облачността в много райони от страната ще намалява до предимно слънчево време. Ще продължи да духа слаб вятър от запад-северозапад. Максималните температури днес ще са предимно между 10° и 15°, в Сандански - малко по-високи до 16 градуса.

Приятно за разходки и туризъм днес е времето в планините. До края на деня там ще се задържи с повече слънце. Вятърът е слаб, по високите и открити части - умерен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°.

Започна явлението "Ла Ниня"

През следващите дни заради пренос на топъл въздух от юг температурите на Балканите ще се повишават. Към края на седмицата обаче над Италия ще се образува поредният циклон, който ще се насочи към Балканите.

През почивните дни и в началото на следващата седмица ще се затопли, но ще бъде по-често облачно, на места в низините - мъгливо. В събота в западните райони ще започнат валежи, а в неделя ще превали на места и в останалата част от страната.

2017-а е сред трите най-горещи години, регистрирани досега

В понеделникът ще е без валежи, но от вторник ни очакват нови дъждове – първо в Западна България, а в сряда и в останалата част от страната. Температурите ще тръгнат надолу. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.