Глоби за фенове, наказания за ЦСКА и "Локомотив Пловдив"

След масовия бой на мача в Пловдив всички арестувани вече са на свобода. Футболните фенове, които участваха в сбиването на стадион "Лаута", са пуснати от ареста срещу глоби. 

Обвинения ще бъдат повдигнати само на тези, които са разрушили оградата на стадиона и са нанесли телесни повреди, включително и на длъжностно лице. 

По темата

Заради ексцесиите „Локомотив Пловдив” и ЦСКА ще бъдат глобени с по 14 хиляди лева, а следващите им домакински мачове ще са пред празни трибуни.

Конфликтът между агитките избухнал, след като легендарният руски фен на „Спартак Москова” Максим Тук излязъл на терена и провокирал агитката на червените. Такава е версията на червените фенове.

За да защитят честта на клуба, феновете на ЦСКА събарят оградата и нахлуват на терена, където влизат в сблъсък с агитката на „Локомотив Пловдив”. 

Иззети са видеозаписите от сбиването и ще бъдат издирени още участници в конфликта.  От МВР обясниха забавената реакция с аргумента, че ръководството на „черно-белите” са предпочели по-евтина охрана на мача.

Според бившия вътрешен министър Цветан Цветанов има пропуски при организирането на футболната среща.

Предстоят поредица от срещи, на които ще бъдат набелязани мерки срещу футболните хулигани. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.