В писмото се съдържат обвинения за репресии, неправомерни назначения и лошо управление

Тази седмица баретите излязоха с отворено писмо с обвинения за репресии, неправомерни назначения и лошо управление на спецотряда от страна на командира Георги Гайков.

Барети се оплакаха на вътрешния министър от репресии

Вътрешният министър Валентин Радев е разпоредил пълна проверка. "Аз изцяло подкрепям момчетата и даже им се чудя как имаха толкова много търпение", коментира в "Събуди се" майката на загиналия в Лесковец преди 3 години командос Емил Шарков  Ваня Рибчева.

Заради липсата на разследване за смъртта на сина й, Ваня Рибчева съди държавата в Европейски съд по правата на човека в Страсбург. „Отказано ми беше правосъдие и то възможно най-циничния начин – с писма и обяснения като за глупав човек”, коментира тя.

ТРИ ГОДИНИ САМОТА: Близките на командоса Емил Шарков чакат възмездие

 „Вече са разгледани становищата на държавата и моето становище и сега чакам решение”, съобщи тя.

Доживотна присъда за стрелеца от Лясковец

Ваня Рибчева призна, че може да остане на улицата. Тя живее във ведомствено жилище на Министерството на отбраната. „Аз обитавам това жилище без правно основание. Министерството на отбраната са в правото си да поискат да им го предам. На мен не ми харесва да съм извън правилата. Тази ситуация не е резултат от мое решение, а от стечение на обстоятелствата. До пенсионирането си работих в Министерството на отбраната”, разказа тя.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.