Причината - те пречистват въздуха от токсини

Растенията в големите офиси намаляват болничните и стреса, защото пречистват въздуха от токсини и патогени, информира в. "Индипендънт", цитиран от БТА. 

По растенията и тяхната почва се развъждат полезни бактерии, които балансират работната екосистема и противодействат на патогените. Това намалява заболеваемостта на работещите в помещенията. 

РАБОТА БЕЗ ОФИС: Какво е да нямаш работно място?

Офис мебелите обикновено съдържат формалдехид, който дразни лигавицата на очите, носа и гърлото и предизвиква алергичен контактен дерматит и главоболие. Други вредни химикали в обичайната офис среда са бензолът, етилбензолът, толуенът и ксиленът. Има дори амоняк от почистващите продукти. Офисите са и развъдник на вируси, които причиняват болести. Затова Еди Ван Етън и Пиер Хоруиц от университета "Едит Коуан" препоръчват да поставяме повече растения в тях.

Храните, които трябва да избягваме в офиса, за да не пълнеем

Оптималното количество на растенията е едно със среден размер на 2,2 кв. м площ. Най-подходящи са видовете със широки листа. 

Работният ден трябва да продължава само три часа

Австралийските учени потвърдиха резултатите от предишно изследване на НАСА, според което някои видове растения пречистват въздуха в домовете. Сред тях са алое вера, английски бръшлян, бостънска папрат, спатифилум, арека.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.