Мирният процес е заплашен

Колумбийската марксистка група „Народноосвободителна армия” поднови нападенията си срещу петролните съоръжения и въоръжените сили на страната, заплашвайки бъдещето на мирните преговори часове, след като примирието с правителството изтече, предава в.”Гардиън”.

Белгийски джихадист: Терористи от ИДИЛ се крият в Европа

Преговорите между НОА и правителството на президента Хуан Манюел Сантос, които трябваше да се проведат в столицата на Еквадор Кито бяха насрочени за сряда. Колумбийският президент заповяда на главния си преговарящ, да се върне в Богота, след като атаките бяха подновени, за да бъде преосмислен мирният процес, чиято цел бе да сложи край на продължилите 53-години сражения.

Протести и кървави сблъсъци на изборите във Венецуела (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бунтовниците извършиха три бомбени нападения в ранните часове на деня срещу един от големите нефтопроводи. Заради нападенията вторият по големина нефтопровод в Колумбия спря да функционира, съобщиха властите.

Колумбия залови 12 тона кокаин за стотици милиони (ВИДЕО)

Освен това, крайнолевите бунтовници извършиха и нападение с гранатомети срещу военноморска база в провинция Араука, ранявайки двама войници. Държавната петролна компания „Екопетрол” също съобщи за атака срещу едно от съоръженията си в провинция Касанаре.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.