Той коментира вълната от недоволство в деня, в който се открива българското председателство на ЕС

Ползите от председателство на ЕС са огромни за България. Тогава, когато прожекторите от света са насочени срещу вас и вие сте готови да покажете най-доброто от себе си, няма как да не извлечете ползи”, коментира в студиото на „Здравей, България” президентът на България от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев.

Посланик Ема Хопкинс: България ще има чувствителна роля в преговорите за Brexit

Някои от ползите от българското председателство на ЕС вече са видими. Ние имаме подписан договор за добросъседство с Македония, през изминалата година беше признато българско национално малцинство в Албания. Това са стратегически постижения и аз поздравявам правителството. Ние вече берем плодовете на председателството”, каза още той и призова:

„Сега трябва да покажем най-доброто от себе си, да се мобилизираме, да сложим край на партизанския подход и да сме обединени всички”. 

Плевнелиев коментира и вълната от недоволство в този ключов ден за страната ни. Според него протестите са знак за ниско доверие на гражданите в институциите.

„С тези 9 протеста показваме нещо – а именно, че като че ли още не сме се разделили с робската си психика, че все някой друг ще ни освобождава, все някой друг ще ни решава проблемите”, заяви той.

„Протестите са символ на ниско доверие на гражданите към институциите. Много често институциите наистина не са раздавали справедливост – трябва да си го кажем и да подобрим нещата”, каза още той. 

Вижте още: 

Клипове за 202 000 лв. ще ни представят при европредседателството

Как ще изглеждат подаръците за гостите на председателството на ЕС

ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО: Кои неразрешени въпроси наследяваме от Естония?

Big Brother в София заради европредседателството

ПРОГРАМАТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО: На какви събития страната ни ще бъде домакин?

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.