"Оттук идват вълненията", коментира отец Александър Лашков

„Истините, заложени в Свещеното писание и етиката на християнството, са основополагащи за живота на обществото. Обществото има устои, на които се крепи. Това са любовта между мъжа и жената, уважението към по-възрастните хора, почитта към жените и децата, закрилата на слабите и бедните. И ако тези устои започнат да се рушат, ще се разпадне самото общество”, заяви в студиото на „Здравей, България” отец Александър Лашков от храм „Св.Троица”. Повод за изказването му беше Истанбулската конвенция и текстовете, които тя съдържа. 

Протести заради Истанбулската конвенция в центъра на София (ВИДЕО)

„Разграничаваме се от всички крайни изрази, от всички остри изрази. В Истанбулската конвенция се смесват две теми. Разбира се, всички са против домашното насилие, но дали зад маската за борба с домашното насилие не се опитват да прокарат абсурдната джендър идеология. Оттук идват вълненията. Езикът на Истанбулската конвенция сякаш умишлено е двусмислен, неясен и завоалиран”, казва още отец Александър Лашков. 

Отец Дионисий: Да се забрани на премиера и министрите да влизат в църква

„Съветът на Европа изпрати до медиите преди седмица едно решение по повод това как се разбира конвенцията, което в тази тълкувателна декларация според мен спокойно може да влезе”, заяви Тони Николов, философ и журналист. 

Църквата в остър спор с правителството за Истанбулската конвенция (ОБЗОР)

И прочете решението на Съвета на Европа в ефир: „Конвенцията не позволява признаването на еднополови бракове на подписалите страни. Конвенцията не задължава държавите да въведат във вътрешното си законодателство признаването на „трети пол”. Конвенцията не задължава държавите да признаят като бежанци транссексуалните и интерсексуални. Конвенцията не задължава държавите да въведат в училище уроци за сексуална ориентация”. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.