За разлика от техните връстници, тези лъвски бебета се отглеждат от човек

4-месечните лъвчета от Разград, които трогнаха България, няма да заминат за спасителния център в Холандия, а за зоопарка в Пазарджик. Това реши окончателно Община Разград.

СНИМКИ НА ЛЪВЧЕТАТА ВИЖТЕ ТУК 

Според зооорганизации решението обрича лъвчета на смърт. Имали генетично заболяване и у нас нямало кой да се погрижи. От "Четири лапи" се опасяват, че зад решението стоят частни интереси и следващата седмица готвят нов протест пред вратите на властта.

Стотици на протест в защита на лъвчетата Терез и Масуд (ВИДЕО+СНИМКИ)

От първата им глътка въздух животът на Терез и Масуд е различен. За разлика от техните връстници, тези лъвски бебета се отглеждат от човек. Честта да я обичат има единствено Марина, която мислят за своя майка.

Преди четири месеца единственият служител на разградския зоопарк предава двете братчета на зооорганизации в София. В "родната" им клетка няма нито кой, нито как да се грижи за тях.

Община Разград реши окончателно бебетата да заминат за Пазарджик въпреки кръвосмешението и въпреки вероятното им генетично заболяване.

Смъртна присъда - така "Четири лапи" определят решението на общинарите. Ще обжалват в съда и ще настояват екоминистерството да конфискува лъвчетата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.