Церемонията се проведе в двореца в Мадрид

На тържествата по случай 50-я си рожден ден испанският крал Фелипе VI награди 12-годишната си дъщеря Леонор с най-високата награда в Испания, съобщава БГНЕС. 

ОЩЕ СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ВИЖТЕ ТУК

Церемонията в двореца в Мадрид се проведе на фона на продължаващата несигурност и нестабилност в Каталуния. Говорител на кралското семейство, който отказа да бъде назован по име, каза, че събитието е „акт от историческо значение за краля и принцесата, наследник на трона“.

По време на церемонията усмихнатата принцеса стоеше между високия си баща и дядо си Хуан Карлос I, който управлява 38 години до абдикацията си през 2014 г. Тя направи реверанс и на двамата, на майка си Летисия и на баба си София.

Фелипе VI й даде отличителните знаци на Ордена на Златното руно - най-престижната награда на Испания, датираща от 1430 г. Той се обърна към нея с думите: 

"Всичките ви действия трябва да се ръководят от най-високото чувство на достойнство и достоен за подражение пример, честност и почтеност, чувство на себеотричане и жертвоготовност  и безрезервната си преданост към вашата страна и към вашия народ". 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.