Арестуваните са критикували действията на турската армия в Сирия

Турските сили за сигурност са задържали по подозрение в „пропаганда на тероризъм“ 449 души за една седмица – от 29 януари до 5 февруари. Това съобщава вестник „Джумхуриет“, позовавайки се на изявление на министерството на вътрешните работи.

Нидерландия изтегля посланика си от Турция

Задържаните лица са се занимавали с пропаганда на тероризъм в социалните мрежи и са публикували записи в интернет, в които са критикували действията на турската армия в сирийския град Африн, съобщава БГНЕС.

Турция: Франция "не може да ни учи" за Сирия

На 29 януари вътрешното министерство съобщи, че е задържало 311 души със сходни обвинения в „терористична пропаганда“. На 30 януари полицията в Анкара задържа 8 членове на Съюза на медицинските работници за критика на операцията в региона на Африн.

Ердоган към съпартийци: Всички заедно ще отидем в Африн

На 20 януари Генералният щаб на турските ВС обяви началото на операцията „Маслинова клонка“ срещу отрядите на „Силите за народна самоотбрана“ и партията на Демократичния съюз в Африн, където живеят около 1,5 милиона кюрди и бежанци от други области на Сирия. Турция смята посочените две организации за терористични.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.