Мевлют Чавушоглу нарече европейците "двулични"

Франция да се въздържа от даването на “уроци“ за турската кампания в Сирия, при която турската армия провежда свирепа офанзива срещу кюрдска милиция, съобщава БГНЕС.

Предупреждението дойде от турския външен министър Мевлют Чавушоглу, ден след като френският президент Еманюел Макрон каза по адрес на Анкара, че ще бъде „истински проблем“, ако операцията в Сирия се превърне в същинско „нашествие“.

Ердоган към съпартийци: Всички заедно ще отидем в Африн

„Франция не може да ни дава уроци по този въпрос“, заяви Чавушоглу. “Ние не сме Франция, която окупира Африка“, допълни министърът, имайки предвид колониалното минало на Франция.

Нови масови арести на учители в Турция

„За съжаление, европейците са двулични“, продължи Чавушоглу, който твърди, че европейски лидери са изразили в разговори с Анкара подкрепа за операцията в Сирия, но са променили позицията си в последвали публични изказвания.

Турция към САЩ: Спрете да подкрепяте кюрдите или рискувате конфликт (ВИДЕО)

В сряда, след казаното от Макрон, турският премиер Бинали Йълдъръм каза, че всякакви внушения, че Анкара има по-широки планове в Сирия, освен изтласкването на кюрдските "Отряди за защита на народа" (ОЗН) от турската граница, са „напълно погрешни“.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.