Гледайте в предаването тази вечер от 23.00 ч. по NOVA

“Господари на ефира“ от 5 февруари ще стартират серия от скандални репортажи, разкриващи фрапиращи факти  от дейността на фирма, набирала чуждестранните кандидати за обучение. Материалите, заснети от студент с помощта на скрити камери, ще покажат в подробности как е функционирала схемата.

Както стана ясно, след акция направена преди две седмици от ДАНС, специализираната прокуратура и ГДБОП в Медицински университет – София, бяха обвинени шестима души. Сред тях е и бившият ректор на учебното заведение - Ваньо Митев. Той е сочен като ръководител на организираната престъпна група, осъществявала неправомерния прием на чуждестранни студенти, плащали около 40–50 хиляди евро за “услугата”. Само в “Господари на ефира“ един от обвиняемите ще разкрие как са уреждани изпити и дипломи за лекари по “втория начин”. 

Тази вечер щафетата на водещите поемат Малин Кръстев и Ненчо Балабанов. В началото ще покажат какво се вихри във въздуха в Студентски град и други ветровити кадри от последните дни. Ще разберат и дали всичко е наред с паметта на премиера Борисов и какъв е революционният му метод за проучване на мащаба на контрабандата. Накрая ще се отдадат на забавление с Никол Станкулова, която оплете езика с малкото голямо куче,  един труден за тълкуване въпрос при маг Ева и за десерт – едно зрителско обаждане от интересен биологичен вид в студиото на телевизия “СКАТ“. 

Не пропускайте да научите повече подробности за скандалната практика за прием на студенти от 23.00 ч. по NOVA.