До този извод стигнаха полицейски началници от 9 страни-членки на ЕС

Основната заплаха в Европа продължава да е ислямисткият тероризъм, заявиха единодушно полицейските шефове от девет страни в Европейския съюз, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Белгийската прокуратура иска 20 години затвор за Абдеслам и съучастника му

Дни след стрелбата с расистки мотиви в град Мачерата в Италия началникът на италианската полиция Франко Габриели призна съществуването на "благоприятна почва" за насилието, въпреки че отрече да са установени конкретни заплахи.

Турция задържа стотици за "пропагандиране на тероризъм" в интернет

Педру ду Карму, висш представител на португалската полиция, каза, че страната му внимателно наблюдава крайнодесните групировки, но и той подчерта, че ислямисткият тероризъм е главна заплаха.

Екстремист с месеци планирал прегазването на шведски "неверници"

Франция не е преставала да следи различни групи и движения с ограничен капацитет за действие, увери генералният инспектор на френската полиция Юг Брик, като отбеляза, че заплахата в тази област е индивидуална, а не колективна.

В Атина арестуваха афганистанец, носел в раницата си детонатори

На среща в Рим полицейските шефове от Кипър, Хърватия, Испания, Франция Гърция, Италия, Малта, Португалия и Словения потвърдиха сериозния си ангажимент за постигане на все по-ефективно взаимодействие и информационен обмен между службите, които имат отношение към борбата с тероризма.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.