Служителите на централата не са били изведени

Откриха подозрителен пакет в АЕЦ "Тианж" в Белгия. На мястото са изпратени военни и полицейски екипи, очакват се сапьори. Служителите на централата не са били изведени. Куче, обучено да разпознава подозрителни пратки, е реагирало при днешната доставка.

Атомните електроцентрали в Белгия ще се охраняват от сили за борба с тероризма

Медийните съобщения се основават на свидетелства на очевидци. Уточнява се, че досега нито полицията, нито служители на централата са потвърдили тези сведения, пише БТА.

АЕЦ "Тианж" се намира край Лиеж. Това е една от двете атомни централи в Белгия. Преди година белгийски медии съобщиха, че терористите, ударили Париж през ноември 2015 г., са подготвяли атентат в европейска атомна централа, вероятно в Белгия.

Изданието разказва, че разследващите френските атентати открили видеозапис от наблюдение на жилището на директора на белгийската програма за проучване и развитие в областта на атомната енергия. Следователите установили, че кадрите са попаднали в ръцете на свързани с ИДИЛ.

Неотдавна в белгийските медии бе съобщено и че служители на местните атомни централи са били уволнени, след като са били заподозрени в радикализация.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.  

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес