Какви са капаните в интернет?

Днес е Свети Валентин, по данни на търговците на подаръци средно отделяме между 60 и 120 лв за покупки на тази дата. Според експерта в областта на онлайн търговията и собственик на хостинг компания - Методи Дреновски - най-честите покупки са продукти, за които не се налага предварителна проверка - книги, играчки и различни електронни устройства.

Ултрамодерен магазин без касиери отвори врати (ВИДЕО)

„Бих си купил всичко онлайн, стига да съм убеден, че търговецът отсреща е коректен”, заяви експертът.

Българин бил първият клиент на един от най-големите сайтове за пазаруване

За да разберем дали зад онлайн магазините седи сериозен и коректен търговец, трябва първо да се уверим в самоличността на търговеца като юридическо лице. Дреновски подчерта, че трябва да има и ясни данни за контакт с фирмата, която оперира зад сайта. Друго нещо, което е важно и показателно според експерта е дали сайтът, от който пазаруваме има собствен домейн.  

ТРЕСКА ЗА ПАЗАРУВАНЕ: Огромни задръствания пред моловете

Опасност от кражби на кредитни карти в България няма, твърди предприемачът, тъй като у нас в 99% от случаите покупките се плащат с наложен платеж. Той добави, че всички онлайн търговци предлагат по-дълъг срок за връщане на стоки, отколкото законът предвижда.

Как да печелим в ерата на дигиталната икономика?

„Смятам, че пазаруването онлайн става все по-сигурно”, каза той. Според него това се дължи на факта, че търговците се опитват да се наложат на конкурентния пазар.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.