Темата коментират депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски и депутатът от БСП Александър Симов

В четвъртък президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов водиха задочен разговор през медиите по редица теми от вътрешната и външната политика на страната.

Пеевски: Не е сериозно премиер и президент да се упражняват върху името ми

В петък ситринта в студиото на „Здравей, България” депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски и депутатът от БСП Александър Симов коментираха какво стои зад напрежението между държавния глава и министър-председателя.

Радев: Имал ли е и продължава ли да има Борисов общи бизнес интереси с Пеевски? (ВИДЕО)

„Министър-председателят и президентът са на двете най-високи позиции в тази държава. Това, което се случи в четвъртък, не трябва да се случва. Някак си дойде малко в повече, когато един човек и то на такава позиция, започна публично да изразява мнения и предположения, задавайки въпроси към министър-председателя на страната”, коментира депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

Борисов: Какво общо мога да имам аз с депутат от опозицията? (ВИДЕО)

„Смятам, че въпросите, които президентът задава, са достатъчно важни и актуални и се нуждаят от отговор", коментира депутатът от БСП Александър Симов.

„Според мен този конфликт няма да бъде разрешен толкова лесно, колкото се дават сигнали. Очевидно между двамата има достатъчно много за изясняване, а и обществото се нуждае от изясняване на поставените въпроси”, каза още той.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.