Не познавам Иво Христов и нямам бизнес интереси с Борисов, казва той

Не познавам началника на кабинета на президента Радев - Иво Христов, като същият никога не е работил за мен. Не приемам замесването на моето име с това на премиера Борисов, по начина, използван от президента Румен Радев, тъй като нямам и никога не съм имал бизнес интереси или други обвързаности с премиера”. Това казва в писмо до медиите депутатът от ДПС Делян Пеевски.

Радев: Имал ли е и продължава ли да има Борисов общи бизнес интереси с Пеевски? (ВИДЕО)

Припомняме, че в телевизонно интервю премиерът каза, че в президентството „има един медиен човек, който го помня от BBT, още от телевизията на Пеевски”. На въпрос кой е той, министър-председателят отговаря: „Иво Христов”. Президентът Румен Радев отвърна днес: „Имал ли е и продължава ли да има Борисов общи бизнес интереси с Пеевски?”, а Борисов отговори, че съвестта му е абсолютно чиста.

В писмото си до медиите Пеевски пише още: „Считам, че не е сериозно премиер и президент, от висотата на тяхната позиция, да ме използват в опит за разрешаване на съществуващите между тях, или между техните администрации проблеми, както и да се упражняват върху името ми, особено с подобна неприемлива за институциите, които представляват, риторика. Каквито и проблеми премиерът и президентът да имат помежду си, лични или институционални,  да ги решават занапред като големи момчета, генерали, без да намесват един депутат от опозицията, защото аз нямам никакво отношение към техните спорове за самолети, танкове, търгове или разни комисии”.

Борисов: Какво общо мога да имам аз с депутат от опозицията? (ВИДЕО)

„С тези си действия и забъркването на името ми в техните търкания, премиерът и президентът се поставят единствено в услуга на хора като Иво Прокопиев и олигархичните кръгове около него, чиито задкулисни бизнес интереси аз разобличавам през моите медии”, обобщава Пеевски.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес