Учени откриха, че феновете на Тръмп не понасят отблъскващи човешки аромати

Хората, които се отвращават до непоносимост от телесните миризми на околните, са силно привличани от авторитарни лидери от рода на Доналд Тръмп, установи изследване, цитирано от Франс прес, цитирана от БТА.

Ердоган разрева дете: Щели да го покрият с турско знаме, ако загине в бой

Агенцията се позовава на разработка, публикувана в изданието "Роял съсайъти оупън сайънс". Международен екип от специалисти провел три онлайн анкети. Едната от тях била осъществена през октомври 2016 година малко преди президентските избори, при които Доналд Тръмп се наложи над своята опонентка Хилари Клинтън.

Тръмп предупреди Пхенян, че е готов да използва военна сила

Според много специалисти кандидатът на републиканците и нов стопанин на Белия дом бил носител на изключително авторитарни послания. От изследването проличало, че хората, силно отблъсквани от телесните миризми, били много по-склонни да гласуват за Тръмп, отколкото за Клинтън.

Тръмп: Бих връхлетял в училището във Флорида дори и без оръжие

"Обонянието играе важна роля за откриването на патогенните фактори, изтъква италианецът Тулио Лиуца от университета в Катандзаро, един от авторите на проучването. А потта, урината и екскрементите често са асоцирани с присъствието на микроби".

Радев бос и по потник, а как изглеждат световните лидери извън протокола?

Международният екип се запитал какъв тип социално устройство търсят хората, избягващи лошите миризми. Оказало се, че те залагат на общество, в което различните социални групи живеят разделени и поради тази причина залагат на личности с желязна ръка. Това предполага контактите между различните етнически групи да са строго ограничени и така рисковете от болести за тях да бъдат намалени.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.